Gemeentegrond kopen/huren

De gemeente Heemskerk vindt een groene en veilige omgeving belangrijk voor alle inwoners. Wij gebruiken onze gronden om buurten mooi en veilig te houden. Maar ook om wegen en paden opnieuw te kunnen inrichten.

In 2019 heeft de gemeenteraad bepaald dat wij eigenlijk geen gemeentegrond meer willen verkopen of verhuren om te worden gebruikt als tuin. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan een stukje gemeentegrond worden aangekocht. Bijvoorbeeld als onderhoud door de gemeente door de ligging eigenlijk niet goed mogelijk (meer) is.

Wel kunt u groen, direct grenzend aan uw adres, van de gemeente in onderhoud nemen als u dat leuk vindt. Wij gaan dan met u een overeenkomst aan. Let hierbij wel op dat de gronden zichtbaar moeten blijven voor alle inwoners: er mag dus geen schutting om worden geplaatst. Ook mogen er geen tegels worden neergelegd of op de gronden worden gebouwd. Wat groen is, moet groen blijven.

Hieronder staat een formulier voor aanvraag van een onderhoudsovereenkomst. 

Aanvraagformulier gebruik gemeentegrond

Verkoop onroerend goed door de gemeente

Verkoop van onroerend goed, waaronder bouwgrond en gebouwen, door de gemeente wordt openbaar aangeboden. De verkoop wordt op verschillende manieren kenbaar gemaakt, in de lokale krant, op sociale media of een bij (plaatselijke) makelaar.

Bent u ge├»nteresseerd? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 0251.