Winnende leerlingen post-its battle basisschool De Lunetten

De Dag van de Leerplicht: wethouder bezoekt basisscholen

donderdag, 16 maart 2017

door: webredacteur

Vandaag bezocht wethouder Aad Schoorl basisschool De Lunetten en OBS de Zilvermeeuw in het kader van de Dag van de Leerplicht. Deze twee scholen hebben de post-its battle gewonnen in Heemskerk, waar in totaal vijf basisscholen aan meededen. Met deze actie wil de gemeente Heemskerk op een positieve manier aandacht geven aan de leerplicht.

Post-its battle

In Heemskerk deden groep zeven en acht van vijf basisscholen mee aan de post-its battle. De leerlingen schreven allemaal in het kort een eigen verhaal over school. Dit kan een leuke herinnering zijn of een belangrijke gebeurtenis. Daarna maakten de leerlingen van deze post-its verhalen een zelf gekozen ontwerp. Vanochtend haalden de leerplichtambtenaren de vellen op en beoordeelden ze de ontwerpen samen met de wethouder. Wethouder Aad Schoorl heeft de prijs voor het mooiste ontwerp dit jaar uitgereikt aan twee scholen, in plaats van één. Alle creaties waren erg mooi, waardoor er niet maar één winnaar gekozen kon worden. De winnende scholen ontvingen een cheque voor een bioscoopbezoek met de winnende klassen. Alle post-its creaties hangen van 20 tot en met 24 maart 2017 in de hal van het gemeentehuis.

School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook?

Tijdens de Dag van de Leerplicht deelt heel Nederland zijn verhaal met elkaar. Kinderen, jongeren, leraren, ouders en leerplichtambtenaren vertellen elkaar hun eigen verhaal over waarom het zo belangrijk is om je verhaal af te maken. Iedereen begint zijn of haar verhaal wanneer hij naar de basisschool gaat en eindigt met het behalen van een diploma of een startkwalificatie. De campagne ‘School? Ik maak mijn verhaal af! Jij ook?’ wordt ondersteund door Ingrado (vereniging van leerplichtambtenaren) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Dag van de Leerplicht

Ieder jaar staan we in Nederland samen stil bij het recht op onderwijs. Dit doen we tijdens de Dag van de Leerplicht. Dit jaar is het de tiende keer dat deze dag landelijk plaatsvindt. In Nederland is afgesproken dat kinderen en jongeren het recht hebben om naar school te gaan en onderwijs te volgen. Omdat het belangrijk is dat kinderen en jongeren zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, heb je nu eenmaal veel betere kansen op een goede en leuke baan.