Een van de staal kunstwerken

Expositie 'STAAL IN BEWEGING'

donderdag, 14 september 2017

door: webmaster

Van 16 september tot 13 oktober presenteert stichting "Kijk! Heemskerk" de derde expositie van 2017 in het gemeentehuis van Heemskerk. Op zaterdag 16 september om 14.00 uur opent wethouder Aad Schoorl de expositie van Marcel Timmers met de toepasselijke titel 'Staal in Beweging'. Deze bijzondere expositie vindt plaats in de hal, maar er worden ook kunstobjecten geplaatst op het terras aan de achterzijde van het gemeentehuis.

Marcel Timmers, kunstenaar en ambachtsman, toont zowel figuratieve als abstracte objecten. Veelal uitgevoerd in roestvast staal, maar combinaties met brons en Cortenstaal zijn geen uitzondering. De voorstellingen zijn teruggebracht naar een minimum aan lijnen en gaan terug naar de basis. Het streven is tijdloos, minimalisme en rust. Marcel is werkzaam te Ridderkerk. Zijn perfectionisme en vakmanschap resulteren in objecten en werken van zeer hoge kwaliteit en strakke afwerking. Marcel streeft ernaar unieke en tijdloze ontwerpen te creëren.

Stichting "Kijk! Heemskerk" nodigt u van harte uit de opening van deze expositie bij te wonen! In het kader van de cultuurmarkt die ook deze dag plaatsvindt wordt de muzikale omlijsting verzorgd door het cultuurcentrum. Dit kan variëren van een blokfluitensemble tot een ensemble van een viool en accordeon. De expositie is te zien tot en met donderdag 12 oktober.