Connexxion bus

Opnieuw bus bekogeld

donderdag, 16 maart 2017

door: webredacteur

Op Ruysdaelstraat in Heemskerk is opnieuw een bus bekogeld. Een getuige op straat heeft iemand zien instappen in een donkerkleurige auto. Deze is weggereden richting de Spoellaan in Heemskerk. Mogelijk hebben de inzittenden niets met het incident te maken en gaat het om belangrijke getuigen. De inzittenden kunnen zich melden bij de politie. Getuigen en mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Burgemeester Mieke Baltus: "Vannacht is er helaas opnieuw een bus bekogeld in Heemskerk. Naast de buschauffeur zaten er nog twee passagiers in de bus; gelukkig is er niemand gewond geraakt. De gemeente en de politie zijn samen aan het werk om de overlast aan te pakken, maar wat mij betreft zijn meer bevoegdheden en middelen vanuit Den Haag hard nodig. Met de invoering van de nationale politie is er enkele jaren terug bezuinigd op de wijkgerichte aanpak en is de zeggenschap en verantwoordelijkheid bij de minister komen te liggen en weggehaald bij de gemeente, de burgemeesters. In mijn ogen een foute beslissing uit het verleden die gecorrigeerd zou moeten worden. Daarom roep ik deze dag na de verkiezingen de onderhandelaars op om meer geld en middelen naar veiligheid in de wijken te laten gaan. Meer blauw op straat en betere ondersteuning door het Openbaar Ministerie bij de wijkgerichte aanpak, zodat raddraaiers die worden opgepakt daadwerkelijk worden vervolgd en niet zomaar weer op straat staan."