Simon van Haerlemstraat (foto: Leo Tillmans)

Twee nieuwe straatnamen in Slotheerenbuurt

dinsdag, 18 april 2017

door: Webredacteur

Het college heeft op advies van de Commissie Naamgeving nieuwe namen toegekend aan twee straten in de Slotheerenbuurt: ‘Joannes Wuijtiersstraat’ en ‘Jeronimus Cooymansstraat’. Aangezien deze twee straten horen bij een nieuwbouwlocatie in de Slotheerenbuurt, is gekozen om deze nieuwe straatnamen te vernoemen naar een slotheer uit Heemskerk.

In de Slotheerenbuurt worden de flats aan de Simon van Haerlemstraat gesloopt. Hier komen nieuwbouwwoningen en twee appartementengebouwen voor in de plaats. Om te zorgen dat de huisnummering van dit nieuwbouwplan logisch blijft en hulpdiensten de adressen goed kunnen vinden, is voorgesteld om twee nieuwe straatnamen toe te kennen. De straatnamen zijn in goed overleg met de Historische kring Heemskerk tot stand.

Locatie nieuwe straatnamen

De nieuwe zijstraat van de Vrijburglaan krijgt de naam ‘Joannes Wuijtiersstraat’. Joannes Wuijtiers was de echtgenoot van Debora Bake en de slotheer van slot Assumburg. De nieuwe zijstraat van de Simon van Haerlemstraat krijgt de straatnaam ‘Jeronimus Cooymansstraat’. Jeronimus Cooymans wordt in de geschiedenis van Heemskerk beschreven als de Heer van Meerestein.