Huisje Boompje Beter logo

Website Huisje Boompje beter gelanceerd

vrijdag, 19 mei 2017

door: Webredacteur

De Heemskerkse variant van de website Huisje Boompje Beter is vandaag gelanceerd. Met deze website zet de gemeente in op voorlichting en communicatie over klimaatadaptie (aanpassing). Huisje Boompje Beter inspireert en helpt mensen om hun tuinen te vergroenen en klimaatbestendig in te richten.

Het klimaat verandert: soms gaat het hard regenen en dan is het weer voor langere tijd droog. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast op straat en helaas soms ook in gebouwen. Na een lange tijd zonder regen, zakt het waterpeil in de sloten en greppels en drogen planten en bomen uit. Bij werkzaamheden in de openbare ruimte houdt de gemeente rekening met een klimaat- en waterbestendige inrichting. Zo wordt het regenwater niet meer naar de riolering afgevoerd, maar vastgehouden en geborgen in de omgeving. Dat kan in combinatie met groen, een speelvoorziening of in de wegfundering (bestrating). De nieuwbouwlocaties in Heemskerk, waaronder de Jan van Polanenstraat hebben zogenaamde waterpasserende bestrating. Met waterpasserende bestrating zakt het regenwater tussen de stenen door, waardoor er meer regen geborgen kan worden dan in een rioolbuis en er geen water op straat blijft staan.

Website Huisje Boompje Beter Heemskerk live

Naast fysieke maatregelen in de openbare ruimte, zet de gemeente ook in op voorlichting en communicatie over klimaatadaptatie (verandering). Mensen kunnen op de site onder andere testen hoe hun tuin scoort op de klimaatvriendelijke ladder en voorbeelden vinden van maatregelen om een tuin te vergroenen. Zoals hoe een tuin op een hete zomerdag koel gehouden kan worden. Fijn voor de mensen, goed voor het klimaat! Benieuwd? Op www.huisjeboompjebeter.nl/heemskerk/ staat alle informatie.