De tekening van de Hillen acker en de Kercke acker met de fases waarin de werkzaamheden plaatsvinden

Werkzaamheden bestrating Hillen Acker vanaf 20 maart

vrijdag, 17 maart 2017

door: webmaster

Op 20 maart 2017 start de firma Bruisschaart B.V. met het vervangen van de bestrating in de Hillen acker en Kercke acker. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot 27 april.

Wegafsluitingen

De werkzaamheden bestaan uit drie fases. Fase één start 20 maart en duurt tot en met 4 april. Deze periode is de weg tussen Hillen acker en Kercke afgesloten voor verkeer.
Fase twee start 3 april en duurt tot en met 20 april. Deze periode is de weg Hillen acker tussen Weg acker en Kercke acker gesloten voor verkeer.
Fase drie start 18 april en duurt tot en met 26 april. Dan is het gedeelte Kercke acker grenzend aan Hillen acker afgesloten voor verkeer. Op de afbeelding 'werkzaamheden Hillen acker' zijn deze fases en afsluitingen in een tekening te zien. Alle voetpaden blijven de gehele periode toegankelijk.

De huidige stenen in de straat zijn toe aan vervanging. Met de uitvoering van deze werkzaamheden, maakt de gemeente gebruik van de gelegenheid om de straten meer duurzaam en waterbestendig in te richten. De kolken (putten) in het midden van de weg worden verwijderd en er komt waterpasserende bestrating voor terug. Door waterpasserende bestrating zakt het regenwater tussen de stenen door, waardoor putten overbodig zijn. Zo wordt het regenwater langer vastgehouden op de plaats waar het valt en veroorzaakt het in de toekomst minder overlast.