Spelende kinderen in een tuin

Zaterdag 22 april: aandacht voor water en gratis tuinadvies

dinsdag, 18 april 2017

door: Webredacteur

Kan uw tuin ook wel wat groener en watervriendelijker? Kom dan op zaterdag 22 april met een foto van uw tuin naar tuincentrum Olaf de Ruyter in Heemskerk voor een gratis advies. Met kleine aanpassingen kan uw tuin er al snel mooier en watervriendelijker uit zien. Voor kinderen is het ook leuk om te komen, want zij gaan met een prachtig plantenknutselwerk naar huis.

Wat is er te doen in het tuincentrum?

Belangstellenden zijn van harte welkom bij het tuincentrum aan de Duitslandlaan 9 in Heemskerk. In een speciaal ingerichte stand over natuur- en watervriendelijke tuinen bent u tussen 11.00 en 16.00 uur welkom voor inspiratie en gratis advies door hoveniersbedrijf Twaalfhoveniers. Vergeet niet om een foto van uw tuin mee te nemen! Ook de gemeente Heemskerk is aanwezig om informatie te geven over het waterbeleid in Heemskerk.

Kinderen kunnen een minituintje maken met een eigen wateropname systeem. Het is handig als ze hiervoor zelf een lege plastic fles van 1,5 liter meenemen.

Meer ruimte voor water in je tuin

Deze bijzondere zaterdag bij het tuincentrum maakt onderdeel uit van de campagne Meer ruimte voor water in je tuin van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De gemeente Heemskerk ondersteunt deze campagne van harte. Want door een water- en natuurvriendelijke inrichting van de tuin, kan wateroverlast en -tekort worden beperkt. Meer informatie hierover is te vinden op de campagnewebsite www.veiligschoonvoldoende.nl.