Uitstel belastingen en heffingen 2022 aanvragen

Door de coronacrisis zijn er mensen en bedrijven die het financieel zwaar te verduren hebben. En die moeite zullen hebben om hun gemeentelijke belastingen en heffingen 2022 op tijd te betalen. Geldt dit ook voor u? Laat het dan op tijd weten via invordering@heemskerk.nl! Dan kijken we samen met u naar de mogelijkheid van een betalingsregeling of uitstel van betaling.

Vraag actief zelf aan

Vraag zelf aan of u in aanmerking komt voor een betalingsregeling of uitstel van betaling. Doe het voor de vervaldatum van de aanslag. Stuur een e-mail naar invordering@heemskerk.nl. Vermeld het aanslagnummer en uw NAW-gegevens. Binnen 5 werkdagen ontvangt u reactie.

Automatische incasso tijdelijk stoppen of betalingsregeling aanpassen

Wilt u uw automatische incasso voor betaling in termijnen van de heffingen (tijdelijk) stoppen? Of wilt u de betalingsregeling aanpassen of opschorten? Mail ook hiervoor: invordering@heemskerk.nl. Vermeld het aanslagnummer en uw NAW-gegevens.

Betalen in 10 termijnen

Wilt u de aanslag in 10 termijnen betalen? Dat kan door het machtigingsformulier bij de aanslag naar ons terug te sturen. Dit geldt voor aanslagen tot € 3.000. Wilt u een andere betalingsregeling dan de 10 termijnen van maart t/m december 2022? Dan kunt u ook hierom vragen. Mail: invordering@heemskerk.nl. Vermeld het aanslagnummer en uw NAW-gegevens.

Opvragen taxatieverslag WOZ-waarde

Wilt u weten op welke verkooptransacties van min of meer vergelijkbare woningen uw WOZ-waarde is gebaseerd? Vraag dan het taxatieverslag van uw woning op.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag? Maak een bezwaar aan.

Wettelijk verplicht

Wij versturen elk jaar in februari de WOZ-beschikkingen en de aanslagen gemeentelijke heffingen. Ook dit jaar. Ondanks de maatregelen die gelden in verband met corona. We zijn wettelijk verplicht om binnen 8 weken na het begin van het kalenderjaar de WOZ-beschikking vast te stellen. Lees meer over de heffingen en tarieven 2022 (pdf, 245 KB)