Vergaderruimte van het college

Het college van burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders vormt het dagelijks bestuur van de gemeente en handelt binnen de door de raad vastgestelde kaders. Het college telt in Heemskerk vijf personen, de burgemeester en vier wethouders. De gemeentesecretaris ondersteunt het college. Het college vergadert elke dinsdagmorgen. Deze vergaderingen zijn niet openbaar.

Burgemeester en wethouders stellen voor de periode van vier jaar een collegeprogramma op. In dit programma zijn de voornemens van het college voor die periode opgenomen.

Burgemeester en wethouders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitoefening van de collegetaken (collegiaal bestuur).

De burgemeester

De burgemeester wordt voor zes jaar benoemd door de Kroon (Koning en ministers). De burgemeester is zowel voorzitter van de raad als van het college. Naast de wettelijke taken, openbare orde en veiligheid, beheert de burgemeester enkele andere portefeuilles.

De wethouders

De wethouders worden door de raad benoemd en beheren een aantal portefeuilles.

Afspraak

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop u met het college in contact kunt komen. Zo kunt u een brief schrijven, een reactie achterlaten op deze website, bellen naar de gemeente en het gemeentehuis bezoeken.
Het college heeft elke maandag tussen 11.00 en 12.00 uur ruimte gereserveerd om met u in gesprek te gaan. Als u op bezoek wil komen bij de burgemeester of een wethouder kunt u vooraf een afspraak maken via het secretariaat. U kunt contact opnemen via het algemene telefoonnummer 14 0251.