Logo gemeente Heemskerk

Werken bij de gemeente Heemskerk

Betrokken inwoners: betrokken medewerkers

Heemskerk is de laatste 35 jaar uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met ruim 39.000 inwoners. Ondanks de snelle ontwikkelingen zijn we een hechte gemeenschap gebleven. Dat lees je bij voorbeeld af aan het bovengemiddelde aantal vrijwilligers in verenigingen en buurten. Wij koesteren die betrokkenheid van de inwoners, die ons stimuleert om de gemeentelijke organisatie zo dicht mogelijk bij hen te brengen. Wij leggen de lat dan ook hoog bij het nastreven van een betere dienstverlening, resultaatgericht opereren en een transparante werkwijze. Voor een middelgrote gemeente hebben we misschien wel een erg ambitieuze aanpak. Maar wij denken dat je bergen kunt verzetten met ca. 300 medewerkers die uit het goede hout gesneden zijn.

Daarom zoeken wij vrouwen en mannen die met ons mee willen denken en samenwerken. Met de organisatie, met het gemeentebestuur, maar vooral ook met de Heemskerker en het Heemskerkse bedrijfsleven. Dus zoeken we medewerkers voor wie betrokkenheid vanzelf spreekt.

De inwoners en hun wensen

Betrokkenheid bij de inwoners betekent in de eerste plaats: wensen serieus nemen en op waarde schatten. Met onze aanpak van Burgerkracht ondersteunen wij inwoners in hun initiatieven en zoeken naar mogelijkheden. Daarbij vermijden wij ambtelijke taal en onnodig ingewikkelde procedures. Sturen via een transparant beleid aan op heldere besluitvorming. Bewoners willen immers actie, liefst vandaag nog!

Het zoeken en afwegen van mogelijkheden, het vinden van balans in al die diverse wensen: dat vraagt om creativiteit en een energieke aanpak. Op elk niveau in onze gemeentelijke organisatie: bij de burgemeester en de medewerker buitendienst, de beleidsmedewerker en de baliemedewerker. Op iedere plek hebben we mensen nodig die integer, resultaatgericht en klantgericht kunnen werken aan het waarmaken van onze ambities. Medewerkers die niet achterover leunen, maar actief op zoek gaan naar oplossingen. Die durven af te wijken van de gebaande paden.

De gemeente Heemskerk kent uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werktijdenregeling en ruime opleidingsmogelijkheden.

Meer weten? Kijk ook bij de informatie over onze organisatie.