Digitale bouwvergunningen van gebouwen en woningen

Voor uw bouwplannen of vergunningaanvraag kan het zijn dat u tekeningen of constructiegegevens nodig heeft. De gemeente Heemskerk heeft alle beschikbare tekeningen en constructiegegevens van reguliere gebouwen en woningen in Heemskerk tot 1 oktober 2010 gedigitaliseerd. Via dit gedeelte van de website zijn deze tekeningen en constructiegegevens kosteloos in te zien.

De documenten (met betrekking tot de aanvraag en het besluit) en de omgevingsvergunningen gemaakt na 1 oktober 2010 zijn alleen fysiek in te zien op het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraak maken bij de gemeente via het afspraakformulier op deze pagina.

NB. De bouwvergunningen zijn niet bedoeld voor commercieel gebruik of hergebruik door derden. Aan alle aanvragen zijn leges verbonden.
De documenten zijn zoveel mogelijk geanonimiseerd.

Zoek een gebouw

Via de zoekbalk kunt u een gebouw of een woning vinden op basis van het adres. Door bijvoorbeeld een (deel van een) straatnaam in te voeren, worden de beschikbare resultaten getoond. U kunt direct op het gewenste adres klikken of via zoek naar een overzichtslijst met de beschikbare bouwvergunningen van die straat. Vervolgens kunt u de gegevens bij de gewenste vergunning inzien.

NB. Het kan voorkomen dat een bouwvergunning niet vindbaar is op huisnummer. In dat geval kunt u de straatnaam zonder huisnummer invoeren en kijken of er een zogenaamd "complexdossier" aanwezig is. Dit dossier heeft betrekking op de bouwplannen van een rij huizen of een woonblok.

Op de pagina van een vergunning zijn de beschikbare documenten zichtbaar. Door er met de muis overheen te bewegen, wordt de afbeelding vergroot.

Stukken fysiek ontvangen

Het is ook mogelijk om de aanvraag, het besluit of andere stukken fysiek te ontvangen. De aanvraag kunt u indienen via het webformulier bij de betreffende vergunning.