Bent u getroffen door kinderopvangtoeslagaffaire? Wij bieden u hulp

Bent u als ouder, kind of ex-toeslagpartner getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire? We bieden u hulp en ondersteuning op het gebied van financiën, gezondheid, wonen, werk en zorg & gezin. Dit noemen we de ‘Brede ondersteuning’. Voor kinderen is er de ‘Kindregeling’.

Dit kunnen we voor u doen

  • Helpen bij contact met de Belastingdienst.
  • Helpen bij gezondheidsproblemen en vitaliteit.
  • Helpen bij psychologische problemen.
  • Helpen bij hulp aan uw gezin.
  • Een luisterend oor bieden wanneer u over uw situatie wilt praten.
  • Samen kijken naar mogelijkheden voor opleiding en werk.
  • Helpen om uw inkomsten en uitgaven op orde te brengen.

We bieden maatwerk

Samen stellen we een plan van aanpak op waarin de afspraken staan die we maken. Zodat u een nieuwe frisse start kunt maken. Wij helpen bij wat in uw situatie nodig is. Wij stemmen de hulp af op uw situatie. De hulp is voor iedereen op maat. Onze medewerkers gaan met u in gesprek om te kijken hoe we u kunnen helpen. Alle informatie over de hersteloperatie van de overheid is te vinden op herstel.toeslagen.nl.

Wethouder Ron Suanet: "De toeslagaffaire gaat me aan het hart. Fijn dat wij als gemeente deze mensen verder kunnen helpen. Als getroffenen het hulpaanbod van de gemeente accepteren, kunnen wij samen kijken hoe zij een frisse start kunnen maken richting de toekomst. Belangrijk is dat de getroffen ouders en kinderen weer stappen kunnen zetten in de goede richting en hun leven weer op kunnen pakken."

Speciale regeling voor kinderen

Ook voor kinderen bieden we hulp. Kinderen van ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire krijgen een brief van de Belastingdienst over de Kindregeling. In de brief staat informatie over het geldbedrag dat je krijgt. Naast dit geldbedrag helpen we je graag. Voor kinderen is er een speciale website; kindregelingvoorjou.nl. Daar vind je alle informatie over de hulp die jij misschien wel nodig hebt.

U kunt contact opnemen door te bellen of te mailen

Ouders, kinderen en ex-toeslagpartners kunnen ons bellen op 14 0251 en vragen naar Monique Zoon of Janine van Es. Van maandag tot en met donderdag. Of stuur een e-mail naar hersteloperatietoeslagen@heemskerk.nl.