Burgemeester Mieke Baltus reageert op overvallen in Heemskerk

 Burgemeester Mieke Baltus staat pal achter oproep voor meer politie
 
“Heemskerk is afgelopen maandagavond en dinsdagavond opgeschrikt door twee brute overvallen op een pizza-afhaalzaak en een toko. Mijn medeleven gaat uit naar de medewerkers in de twee zaken die dit hebben moeten meemaken. Zij waren gewoon aan het werk en werden op een brute manier gedwongen om geld aan twee laffe overvallers te geven. De schrik en angst die zij hebben moeten doormaken zijn afschuwelijk.

De politie zet alles wat beschikbaar is in om de daders van deze overvallen op te pakken. En nu is ‘alles wat beschikbaar is’, precies het probleem. Want de politie heeft echt te weinig capaciteit om hun werk te doen. De burgemeesters in Nederland hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een brief gestuurd, waarin zij de noodklok luiden over de beperkte capaciteit bij de politie.  Het ‘blauw op straat’ verdwijnt, omdat de landelijke aanpak van de georganiseerde misdaad voorrang heeft. Wijkagenten verdwijnen uit de wijken en buurten, omdat zij steeds vaker ander politiewerk moeten doen. De burgemeesters geven aan dat zij het aantal roofovervallen zien toenemen. Zij vragen om structurele maatregelen om de politiesterkte te laten stijgen. Als burgemeester van Heemskerk sta ik vierkant achter deze oproep!  Het kan niet zo zijn dat de gemeenten onveiliger worden omdat de landelijke aanpak van georganiseerde misdaad voorrang heeft.

De politie, de gemeente en veel actieve inwoners doen alles wat zij kunnen om Heemskerk zo veilig mogelijk te laten zijn. En dat blijven we doen, maar de regering is nu aan zet om ons hierbij te helpen”.