Controle hondenbelasting

Heeft u een of meerdere honden? Dan moet u hondenbelasting betalen. U kunt uw hond(en) bij ons melden via het online formulier op www.heemskerk.nl/belastingen-en-vergunningen of via het aangiftebiljet die u in het gemeentehuis op kunt halen.

Een keer per jaar controleert het bedrijf HollandRuiter de honden in Heemskerk. deze controle vindt plaats in oktober met een uitloop in november 2019. De hondencontroleurs onderzoeken de aanwezigheid van honden. De controleur kan bij u aanbellen en u enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. Als u niet thuis bent, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het al dan niet aanwezig zijn van één of meer honden. Als hij het vermoeden heeft dat u op uw adres één of meerdere honden houdt, laat de controleur een informatiebrief met een aangiftebiljet hondenbelasting bij u achter. Vanzelfsprekend kunnen de hondencontroleurs zich legitimeren.