Een rotonde adopteren in Heemskerk? Er zijn nog vier locaties beschikbaar

Adopteer een rotonde

Altijd al een eigen rotonde willen hebben? De gemeente bood vorig jaar tien rotondes aan ter adoptie. De oproep bereikte een hoop mensen en in een korte periode zijn zes van de tien rotondes in optie genomen of gesponsord. De gemeente heeft nog 3 rotondes beschikbaar. De adoptie houdt in dat een lokaal bedrijf het middelste gedeelte onderhoudt (laat onderhouden) en in ruil daarvoor mag je twee naamborden op de rotonde plaatsen.

Als u geïnteresseerd bent in adoptie, kiest u een beschikbare rotonde en stuurt u een ontwerp naar de gemeente. De gemeente controleert het ontwerp op richtlijnen van onder andere verkeersveiligheid. Na goedkeuring mag u het ontwerp uit (laten) voeren, twee borden (70x70 cm) waarop u uw naam kunt promoten plaatsen en is de rotonde voor minimaal twee jaar van u. Elk lokaal bedrijf mag een adoptie aanvragen.

Waarom adopteren?

De gemeente laat de rotondes adopteren, om zo bij te dragen aan een mooi verzorgde openbare ruimte. Het lokale bedrijf houdt het onderhoud verplicht bij. Voor het lokale bedrijf is het een kans om de reputatie te versterken en de naamsbekendheid te vergroten.

Bent u geïnteresseerd?

Geef uw optie door aan de gemeente via post@heemskerk.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. D. Kruisdijk.

Beschikbare locaties:

• Rotonde Maerelaan – Professor ten Doesschatestraat
  • Rotonde Weergang – Weverskwartier
  • Laan van Broekpolder - Avenweide

In optie:

geen.

Gesponsorde rotondes (niet beschikbaar):

• Maerelaan – Laan van Assenburg | door: Hoveniersbedrijf Jan van Egmond
  • Marquettelaan – Ridder Arnoudlaan | door: Bouwbedrijf J.Wilbrink
  • Carel van Manderstraat – Ruysdealstraat | door: van der Kolk Hoveniers
  • Marquettelaan – Rijksstraatweg | door: Gasterij Kruisberg
  • Jan van Kuikweg – Gerrit van Assendelftlaan | door: Bakker-Straathof BV