Feestelijke huldiging sportkampioenen Heemskerk

Woensdagavond 19 april 2023 stond in het teken van de huldiging van Heemskerkse sportkampioenen van een Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap. De kampioenen werden eervol toegesproken en gehuldigd door burgemeester Alexander Luijten en wethouder sport Aad Schoorl.

  • Kim is Nederlands Kampioen openwaterzwemmen op onderdelen 3000m schoolslag (jeugd/senioren) en 5000m vrijeslag (jeugd);
  • Paul is Nederland kampioen openwaterzwemmen op de 3000m schoolslag masters;
  • Fiene, Britt, Senna en Luna zijn Nederlands kampioen op de Zweedse Estafette (meisjes C);
  • Daniëlle werd met haar paard Amber Nederlands kampioen Western Paardensport onderdeel hand trail;
  • 20 enthousiaste danseressen van het Show Dance Team Patty zijn Nederlands kampioen show dance in de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar geworden.

Wethouder Aad Schoorl: “Het was een fantastische avond waarbij we de kampioenen in het zonnetje zetten. Ik ben erg blij dat we het huldigen van de kampioenen weer een terugkerend jaarlijks moment maken. Sporten en plezier hebben in bewegen is namelijk belangrijk en deze kampioenen kunnen hierin een inspiratie zijn voor alle Heemskerkers.”

De kampioenen kregen een houtenmedaille en een Ezelpas, de lokale cadeaukaart van Heemskerk. Team Sportservice Kennemerland organiseerde de avond.