Feestelijke overdracht Anthonie Verherentstraat

Wethouder Marieke van Dijk samen met André Dijkman en Willem Carbaat van Dijkman Carbaat bouw BV

Het gebouw aan de Anthonie Verherentstraat is verkocht en inmiddels juridisch overgedragen aan de nieuwe eigenaren André Dijkman en Willem Carbaat. Op vrijdag 8 november van heeft het college samen met de nieuwe eigenaren het glas geheven op een nieuwe toekomst voor dit prachtige en karakteristieke gebouw.

SAMEN

André Dijkman en Willem Carbaat van Dijkman Carbaat bouw BV zijn na een inschrijvingsprocedure met hun plan de kopers geworden van het gebouw. Het plan is gebaseerd op het concept SAMEN Ontmoeten, Beleven, Genieten en Werken. SAMEN is zowel qua ruimte als qua programmering onderverdeeld in vier gedeelten, die op allerlei manieren met elkaar in verbinding staan en samen één geheel vormen. Figuurlijk door de goede samenwerking en kruisbestuiving tussen de betrokken partijen (Horecaondernemer Arjan Sierhuis, Stichting Culturele Cirkel Heemskerk, Poppodium Het Patronaat, Mediacentrum IJmond Nieuws, Cultuurhuis Heemskerk en Reakt, Creatief Atelier & Herstelwerkplek). En letterlijk doordat door middel van schuifwanden er één grote ruimte kan ontstaan.