Ga mee met de Plantdag GroenSpoor Heemskerk!

Sinds januari 2019 is de werkgroep GroenSpoor in Heemskerk actief. Deze werkgroep, bestaande uit inwoners van Heemskerk, is bezig om meer en diverser groen binnen de gemeente te realiseren. Op zaterdagmiddag 23 november fietst de werkgroep met wethouders Gaatze de Vries en Krijn Rijke en andere belangstellenden naar een aantal van deze plekken om met elkaar te gaan planten. Bollen voor bijen en struiken. En bomen voor bijen, vlinders en vogels. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten.

Iedereen kan mee

Vanaf 13.00 uur verzamelen de deelnemers zich in het gemeentehuis van Heemskerk. Koffie, thee en gebak staan klaar. Om 13.15 uur start de uitleg en daarna gaat de fietstocht van start. We stoppen bij kindcentrum De Marel en basisschool De Vlinder om bolletjes te planten en te horen en te zien welke plannen voor een groen schoolplein in voorbereiding zijn en welke al zijn uitgevoerd. Vervolgens fietsen we naar de Stroomwal in de Broekpolder. Daar planten we volgens de idee├źn van de bewoners een bijen- en vogelbosje. Rond 15.30 uur sluiten we af in de Citadel.

Graag van tevoren aanmelden

Dat kan via . Vermeld uw naam, eventueel uw telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Heeft u vragen over de Plantdag GroenSpoor dan kunt u bellen of mailen met Dorien Kotterman ( of 06-52022555).

GroenSpoor voor een groener en biodiverser Heemskerk

Het doel van het project GroenSpoor is het realiseren van een groen fysiek en sociaal netwerk binnen de gemeente Heemskerk. Dat is niet alleen goed voor het versterken van de biodiversiteit. Het levert ook een bijdrage aan het tegengaan van overlast door klimaatverandering, zoals wateroverlast en hittestress. De werkgroep GroenSpoor is sinds januari 2019 bezig met het bedenken en uitwerken van groene wensen of sporen. Voorbeelden zijn de vergroening van het schoolplein van basisschool De Marel, het herstel van historische heggen en hagen langs de Oosterweg, de vergroening van het Haydplein, meer natuurlijke oevers, de aanleg van een natuurlijke waterberging langs de N197 en bloeiende bermen in de Broekpolder. Voor een aantal sporen is het al zover dat er (een gedeelte) geplant kan worden. Dat gaat gebeuren op 23 november tijdens de Plantdag GroenSpoor.