Geef uw input over het laadpalenplan

De komende jaren neemt het aantal elektrische auto’s in Heemskerk toe. Laadpalen zijn nodig om al die elektrische auto’s op te laden. We maken nu een plan om meer laadpalen te plaatsen. Wilt u met ons meedenken over hoe we dat kunnen aanpakken? Wij nodigen u uit!

Programma Laadinfrastructuur Heemskerk

Hoe gaan we ons netwerk van laadpunten opzetten? Dat leggen we vast in het Programma Laadinfrastructuur Heemskerk. Met dat programma zorgen we ervoor dat:

• er voldoende laadpunten zijn.
  • die op de goede plekken staan.

Wij gaan er op basis van berekeningen van uit dat er tot 2025 144 laadpunten nodig zijn. Op dit moment staan er 67 laadpalen en zijn er 22 in voorbereiding. In 2030 hebben we maar liefst 436 laadpalen nodig. Wij willen dat er genoeg laadpunten zijn voor iedereen die elektrisch wil rijden.

Vul onze enquête nu in

Wij hebben uw input nodig om het plan op te stellen. Denk met ons mee! Vul onze enquête nu in. Binnen 5 minuten bent u klaar. Vul hem in voor 17 juli 2022. Wilt u op een andere manier iets zeggen over het laadpalenplan? Stuur een mail naar post@heemskerk.nl. Vermeld het onderwerp ‘laadpalen’ en uw postcode.

Wat doen we met de resultaten?

We publiceren een samenvatting van de reacties op onze website en socialmediakanalen. Het college bepaalt ook op basis van de reacties welke punten in het programma komen te staan. De aanleg van laadpunten gebeurt langzaam en op aanvraag van individuele inwoners. Voor het aanleggen van een openbare laadpaal is een verkeersbesluit nodig.