Gemeente Heemskerk viert de democratie

Democratiefestival

Op 30 augustus stappen inwoners, raadsleden en wethouders samen in de bus naar Nijmegen. De reden? We gaan met z’n allen naar het eerste Nederlandse Democratiefestival. Wil jij ook heen, maar zit je nog niet in de bus? Je kunt je aanmelden voor de Heemskerkse bus die naar dit gratis festival rijdt op www.heemskerk.nl/democratiefestival. Aanmelden kan tot vrijdag 16 augustus 2019.

Tijdens de busreis kunnen we al met elkaar praten over dingen die in Heemskerk spelen. Zo leren we elkaar meteen beter kennen. Het Democratiefestival is dé plek om met elkaar in gesprek te gaan over maatschappelijke thema’s. Inwoners met elkaar of met politici, met maatschappelijke organisaties of Bekende Nederlanders. Iedereen is welkom om opinies te wisselen, praktische tips te delen, inspiratie op te doen of een gezellige dag te hebben in een informele festivalsfeer. Zo geeft kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer een inkijk in waar jongeren in hun leven tegen aan lopen, welke problemen zij ervaren en hoe zij kan helpen om te komen tot een oplossing. Hugo Borst geeft zijn kijk op hoe de zorg in Nederland geregeld is en Maarten van Rossem licht toe waarom democratie misschien niet de beste, maar wel een acceptabele manier van samenleven is.

Lezingen, workshops, debat, cabaret en muziek

Het festival vindt plaats op het eiland Veur Lent in Nijmegen in de Maas. Op dit eiland wordt gedebatteerd, workshops gegeven en er zijn lezingen en excursies. Maar er is niet alleen tijd voor serieuze zaken, er is ook muziek, cabaret en verschillende fiets- en wandelactiviteiten. Een ontspannen festival in zomerse sfeer waar mensen elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en kunnen genieten van de muziek van Danny Vera en Jonna Fraser & band.

Op www.democratiefestival.nu vind je meer informatie over de opzet en inhoud van het gratis festival. Het festival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie vanBinnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.