Heemskerk wint de Bruisende Binnenstad Bokaal

Wethouder marieke van dijk

Heemskerk heeft tijdens de startbijeenkomst van het Kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden de Bruisende Binnenstad Bokaal gewonnen!  Heemskerk laat de andere genomineerden, gemeenten Gouda, Maastricht en Bodegraven, achter zich.

De gemeente blonk uit op de volgende punten:

  • Er een heldere visie op de binnenstad die meer is dan een winkelhart
  • Met onderscheidend vermogen in de regio en regionale afstemming
  • En inzet van vernieuwend instrumentarium bij de aanpak

Voor Heemskerk is de lokale opgave het terugdringen van de verspreide bewinkeling en het up-to-date houden van het kwaliteitsniveau. De opgave voor het centrum is het gezellige en vriendelijke dorpscentrum van de noordelijke IJmond te blijven. Ontmoeten, verblijven en kopen gaan hierbij hand in hand. Dorps, gezellig, vakmanschap en service zijn de sleutelwoorden.

Wethouder Marieke van Dijk is blij verrast en trots met het winnen van deze bokaal. De afgelopen vier jaar is hard gewerkt aan dit onderdeel, het is mooi om te zien dat dit nu samen is gekomen. Ook de komende vier jaar zal verder worden ingezet op dit onderwerp.

Over kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden

Op woensdag 30 mei 2018 organiseerde het kennisnetwerk Nieuwe Binnensteden (KNB) de bijeenkomst ‘De nieuwe binnenstad’. Het kennisnetwerk is een initiatief van provincies en wordt uitgevoerd door RUIMTEVOLK en Platform 31. Het netwerk bestaat uit professionals die werk maken van de binnenstad van de toekomst. Naast inspirerende sessies , maakte de nominatie voor de Bruisende Binnenstad Bokaal onderdeel uit van het programma.  Heemskerk was samen met de gemeenten Gouda (Zuid-Holland), Maastricht (Limburg) en Bodegraven (Zuid-Holland) genomineerd voor deze Bokaal.