Informatie coronavirus Heemskerk

In lijn met de maatregelen rond het coronavirus past de gemeente Heemskerk de dienstverlening aan. We vragen u om niet naar het gemeentehuis te komen. Kom alleen als het echt noodzakelijk is. Het is op dit moment niet mogelijk om online een afspraak te maken. Om onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten verlopen, kunt u telefonisch contact opnemen voor een afspraak. Bel naar 14 0251. Deze maatregel duurt in ieder geval tot 28 april 2020.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het coronavirus. Via onderstaande linkjes klikt u snel door naar de specifieke informatie:

Verder zijn er een noodverordening (pdf, 183 KB) en een aanwijsbesluit noodverordening (pdf, 88 KB) van kracht. (update 27 maart 2020)

Veel gestelde vragen met antwoorden

De wachttijd aan de telefoon bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Heemskerk kan langer zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Voor ondernemers is een aparte pagina ingesteld met uitgebreide informatie.

Ondernemersloket coronavirus

Update 31 maart

Dinsdag 31 maart heeft het kabinet aangekondigd dat de huidige maatregelen tot en met 28 april zijn verlengd in de aanpak van het coronavirus. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Update 23 maart

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Update 17 maart

Dinsdag 17 maart heeft het kabinet besloten om uitzonderlijke economische maatregelen te nemen in de aanpak van het coronavirus. De maatregelen zijn gericht op het beschermen van banen en inkomens en om de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.
Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Verder geldt er een reisadvies om alleen naar het buitenland te gaan als dit noodzakelijk is: kijk voor informatie op de site van de Rijksoverheid

Update 15 maart

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.
Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

[inmiddels is de termijn opgerekt naar 28 april 2020 - toegevoegd op 1 april 2020]

Update 12 maart

​​​​​​De Rijksoverheid heeft donderdag 12 maart nieuwe maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tot en met 31 maart worden alle bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen afgelast. Bekijk hier de genomen maatregelen vanuit het kabinet.

De gemeente Heemskerk houdt zich uiteraard aan deze maatregelen. Dit heeft ook gevolgen voor evenementen en bijeenkomsten die wij organiseren. De bijeenkomsten en evenementen zijn afgelast.

[inmiddels is de termijn opgerekt naar 1 juni 2020 . Ook evenementen  en bijeenkomsten met minder dan 100 personen zijn afgelast.]

Thuiswerken

Vanaf nu werken zo veel mogelijk medewerkers van de gemeente vanuit huis. We proberen voor u de bereikbaarheid en het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden.