Informatie coronavirus Heemskerk

In lijn met de maatregelen rond het coronavirus is de dienstverlening van de gemeente Heemskerk aangepast. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt noodzakelijk is. Maak voor uw bezoek altijd een afspraak. Dit kan online op https://afspraak.heemskerk.nl of bel 14 0251.

Mondkapjes in het gemeentehuis, Cultuurhuis en bibliotheek

• In de hal van het gemeentehuis draagt iedereen een mondkapje.
  • In de bibliotheek en het Cultuurhuis draagt iedereen een mondkapje.
  • De medewerkers die achter een loket of achter de receptie zitten, hoeven geen mondkapje op, omdat zij al achter een scherm zitten. Als dat niet het geval is moet de medewerker ook een mondkapje dragen.
  • Ben je bezoeker en moet je je identificeren? Dan mag je het mondkapje even afdoen.
  • Bij het sluiten van een huwelijk draagt iedereen een mondkapje.
  • Als iedereen zit mogen de mondkapjes af
  • De ambtenaar van de burgerlijke stand die het huwelijk sluit mag ook het mondkapje af doen.
  • Bij het maken van foto’s mag het mondkapje ook af. Houd 1,5 meter afstand!
  • Pak het mondkapje alleen bij de elastieken.

De volgende regels gelden altijd:

• Houd 1,5 meter afstand.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Je kan alleen op afspraak naar het gemeentehuis komen.
  • Als je klachten hebt, blijf je thuis. Maak een nieuwe afspraak als je klachtenvrij bent.

Voor de laatste informatie over maatregelen, versoepelingen en de corona-aanpak verwijzen wij u naar de coronapagina op de website van de Rijksoverheid.

Rijksoverheid

Rechtstreeks naar de laatste noodverordening (pdf, 448 KB). (Update 18 november 2020)

Voor ondernemers is een aparte pagina ingesteld met uitgebreide informatie. Gebruik de link hieronder om naar het ondernemersloket te gaan.

Ondernemersloket coronavirus

Veel gestelde vragen met antwoorden

De wachttijd aan de telefoon bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Heemskerk kan langer zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Thuiswerken

Vanaf nu werken zo veel mogelijk medewerkers van de gemeente vanuit huis. We proberen voor u de bereikbaarheid en het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden.