KIJK laat zich zien!

KIJK

Stichting KIJK! Heemskerk, opgericht door een groep enthousiaste kunstliefhebbers, organiseert sinds vijf jaar kunstexposities in de hal van het gemeentehuis. In dit eerste lustrumjaar waren de eerste twee zeer succesvol. De derde, “Kijk laat zich zien” is een heel bijzondere. De exposanten, Onno Baljé/schilderijen, Grete Wijte/beeldhouwwerk en Elly Tourney/keramiek, zijn allen bestuursleden van de stichting en tevens planners/inrichters van de exposities die de Stichting de afgelopen vijf jaar heeft verzorgd. Het jubileumjaar is de aanleiding om eenmalig uit de schaduw en op de voorgrond te treden door hun eigen werk te exposeren.

Onno Baljé (Heemskerk) schildert al 30 jaar. Wandelen in de natuur en contact met mensen inspireren en motiveren hem, als ook het bestuderen van oude meesters. Zijn werk is kleurrijk en expressief. Grete Wijte, ‘Atelier Steengoed’ (Uitgeest) wist onmiddellijk en intuïtief dat zij in steen wilde werken nadat zij een steenhouwer aan het werk had gezien. Zij haalt inspiratie uit alles wat vorm heeft: mensen, dieren, dingen, enz. Vormentaal intrigeert haar. Elly Tourney, ‘Het klein atelier’ (Heemskerk) werkt al 20 jaar met klei. Raku-keramiek was lang haar specialiteit maar experiment heeft geleid tot diverse series en het project, “Een jaar vol theepotjes......!”

Op zaterdag 22 september opent wethouder Aad Schoorl om 14.00 uur de expositie in de hal van het gemeentehuis. De muziek wordt verzorgd door Anne-Jan Pouw en zijn band Lucky Monday!  Wij hopen u allen te zien!!! De expositie is te bezichtigen tot 18 oktober.

Meer informatie over Stichting KIJK! Heemskerk is te vinden op de Facebookpagina van de stichting.