Kunstwerk 'bunny lights' in vijver Gerrit van Assendelftstraat

Een indruk van het kunstwerk bunny lights in vijver Gerrit van Assendelftstraat
Een indruk van het kunstwerk bunny lights in vijver Gerrit van Assendelftstraat

Het kunstwerk 'bunny lights' krijgt half juli een plek in de waterpartij langs de Gerrit van Assendelftstraat, naast Huize Polanen. Het lichtkunstwerk van kunstenares Titia Ex is onderdeel van de herstructurering  van de Slotheerenbuurt.

De gemeente Heemskerk en Woonopmaat werken in de GEM CV samen aan de herstructurering van deze buurt. In dit programma is ook ruimte gemaakt voor kunst in de buitenruimte. Titia Ex is een internationaal werkend en bekende kunstenares, die veel met licht werkt. Voor haar bepaalt de geschiedenis of het huidige gebruik van een plek de invulling van het kunstwerk. Hoe kan een werk de omgeving weerspiegelen en nieuwe stemmingen, verhalen en beleving aan de ruimte toevoegen? Het inheemse konijn met zijn mysterie, geschiedenis en natuur is volgens Ex het perfecte symbool hiervoor.

Na de plaatsing van het kunstwerk volgt eerst een periode waarin het licht van het kunstwerk geprogrammeerd en getest wordt. Het kunstwerk varieert in kleur, ritme en tijd en zal als golven in het water worden geprogrammeerd. In het najaar komt er een feestelijke ingebruikname.