Laag inkomen en hoge zorgkosten? De gemeente betaalt mee!

Hebt u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan betaalt de gemeente Heemskerk € 20 tot maximaal € 30  per maand mee aan uw premie voor de zorgverzekering. U kunt kiezen uit twee collectieve zorgverzekeringen, die bestaan uit een basispakket en verschillende aanvullende verzekeringen. De gemeente Heemskerk biedt deze zorgverzekeringen voor minima samen met Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid aan.

De voordelen op een rij:

• De gemeente Heemskerk betaalt € 20 tot maximaal € 30 per maand mee aan uw premie, afhankelijk van het aanvullend pakket dat u kiest.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en  eigen bijdrage Wmo.
  • U bepaalt zelf welke zorgverzekeraar u kiest en welk pakket het best bij u past.
  • Het verplicht eigen risico is meeverzekerd.
  • Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Als u een betalingsachterstand heeft  bij uw huidige zorgverzekeraar, kunt u niet deelnemen aan de collectieve zorgverzekering.

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt deelnemen als u

• in Heemskerk woont en
  • een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm.

Aanmelden

Dat kan op www.gezondverzekerd.nl. Wilt u hulp bij het aanmelden omdat u in uw naaste omgeving geen hulp kunt krijgen bij de digitale aanvraag? Bel dan voor een afspraak bij de gemeente, telefoon 14 0251.

Heeft u vragen over de verzekeringspakketten of wilt u hulp bij het maken van een keuze? Bel dan met Zilveren Kruis: 071-7510033 of Zorg en Zekerheid: 071-5825550. U kunt tot uiterlijk 31 december 2019 overstappen.