Lachgas verkopen tijdens Heemskerkse Volksfeesten

Het college wil de verkoop en het gebruik van lachgas tegengaan tijdens evenementen. Het is dan ook verboden om tijdens de Heemskerkse Volksfeesten ( 4 tot en met 6 september) lachgas te verkopen in de hele gemeente.

Lachgas is een kleur- en geurloos gas en is legaal te koop als gaspatronen voor slagroomspuiten. Door het gas in te ademen kan je kort en hevig high worden. Inmiddels is bekend dat het (vaak) gebruiken van lachgas gezondheidsrisico’s kan hebben. Om de openbare orde en volksgezondheid te beschermen wil het college daarom de verkoop en het gebruik van lachgas tegengaan tijdens de volksfeesten.

Verbod ingesteld

Om dit te regelen is een ventverbod ingesteld tijdens deze feestdagen. In de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is het namelijk wel toegestaan om te venten (zonder vergunning goederen verkopen op een openbare en in de open lucht gelegen plaats of aan huis, zonder vaste standplaats).