Meer tijd om uw grof afval weg te brengen

Met ingang van 1 januari 2019 heeft u als inwoner van de gemeente Heemskerk meer tijd om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. De afvalbrengstations Beverwijk en Velsen zijn op zaterdag voortaan van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

De gemeente Heemskerk wil met deze aanpassingen inwoners stimuleren om grof afval te scheiden en naar het afvalbrengstation van HVC te brengen. Thuis kunt u glas, papier, plastic, pak en blik, gft en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al uw overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. Door ook dit afval goed te scheiden en zelf weg te brengen, draagt u bij aan een beter milieu doordat grondstoffen kunnen worden hergebruikt.

Wat er met uw grof afval gebeurt

De producten en materialen die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gerecycled tot nieuwe producten. Zo wordt bijvoorbeeld van een oude plastic tuinstoel weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt, wordt oud metaal verwerkt in een nieuwe fiets en wordt een kapotte wasmachine gerecycled tot een nieuwe oven.

Kijk voor de adressen en openingstijden van de afvalbrengstations Beverwijk en Velsen in de HVC afval-app of op www.hvcgroep.nl.