Meldplicht samenkomst van meer dan 50 personen

Meldplicht bijeenkomsten van meer dan 50 personen (corona maatregel Rijksoverheid)

Een van de maatregelen die de Rijksoverheid heeft afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan is een meldplicht voor bijeenkomsten van meer dan 50 mensen. Het blijkt namelijk lastig te zijn om 1,5 meter afstand te bewaren en de overige coronaregels op te volgen. Als u een bijeenkomst van meer dan 50 mensen wilt organiseren, kunt u dit melden met het formulier op de site van Veiligheidsregio Kennemerland. Heemskerk valt onder deze veiligheidsregio. Daarnaast is er voor het organiseren van een evenement of feest vaak een vergunning nodig. Controleer of u voor uw geplande bijeenkomst ook een gemeentelijke vergunning nodig hebt. Meer informatie vindt u op de site van Heemskerk.nl.