Regionale fietsroute ‘Langs buitenplaatsen en kastelen’

Regionale fietsroute

Op vrijdag 9 maart is de regionale fietsroute ‘Langs buitenplaatsen en kastelen’ officieel gelanceerd. De wethouders Toerisme & Recreatie van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen hebben de fietsroute al fietsend geopend.

De fietsroute is tot stand gekomen door samenwerking tussen de drie IJmond-gemeenten. In het voorjaar  van 2017 werden al verschillende wandelroutes door de IJmond in gebruik genomen, en nu is het de beurt aan een regionale fietsroute. De route is 50 km lang en voert via fietsknooppunten langs verschillende buitenplaatsen, landgoederen en kastelen in de IJmond. Dat juist deze fietsroute tot stand is gekomen, is geen toeval. Het past namelijk goed in het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Erfgoed verbindt en daar is deze fietsroute een prachtig voorbeeld van.

Folders van deze fietsroute zijn gratis verkrijgbaar bij de drie gemeentehuizen, de bibliotheken van de IJmond-gemeenten, TIP Wijk aan Zee en het VVV-agentschap in IJmuiden. Ook is het mogelijk om de fietsroute vanaf de website te downloaden.