Rotonde Baandert – Maerelaan dicht voor asfaltwerkzaamheden

Op woensdag 17 en donderdag 18 juli is de rotonde Baandert – Maerelaan afgesloten voor het verkeer vanwege het opnieuw asfalteren van het fietspad. Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Prof. ten Doesschatestraat en de Laan van Assumburg.

Eind vorig jaar zijn de fietspaden langs de Baandert en van beide rotondes opnieuw geasfalteerd. Het werk moest klaar zijn voor de afsluiting van de Tolweg. Nu blijkt het asfalt van het fietspad op de rotonde Baandert – Maerelaan niet de gewenste kwaliteit te hebben. Dit kwam voornamelijk doordat het asfalt is aangebracht in koudere omstandigheden. Met de kans dat het asfalt kan stukvriezen in de komende winter is besloten om de fietspaden van deze rotonde in de zomer opnieuw te asfalteren.

Asfaltwerkzaamheden tijdens de schoolvakantie

Omdat de rotonde Baandert – Maerelaan een belangrijke route is voor onder andere Heliomare zijn de asfaltwerkzaamheden gepland in de eerste week van de schoolvakantie. Daarom is de rotonde op woensdag 17 en donderdag 18 juli afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met de hulp van borden. Daarnaast worden verkeersregelaars ingezet op de kruising Laan van Assumburg – Jan van Kuikweg vanwege de drukte op de Jan van Kuikweg.
Naar verwachting wordt de rotonde donderdag 18 juli aan het einde van de middag weer vrijgegeven voor het verkeer.