Strand Heemskerk krijgt Blauwe Vlag 2024

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 200 Blauwe Vlaggen toegekend. Het strand van Heemskerk kreeg dit keurmerk ook weer.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het Heemskerkse strand nog aan de vereisten voldoet.

Trots op de blauwe vlag

Het strand van Heemskerk ontving ook weer de Blauwe Vlag. Wethouder Aad Schoorl: “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag. Het is de kroon op alle inspanningen om de kwaliteit van het strand zo hoog mogelijk te maken. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn belangrijke onderdelen daarvan. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het opnieuw in de wacht slepen van de Blauwe vlag!”

Blauwe Vlag internationaal symbool voor veilig en schoon zwemwater en strand

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.