Tulp Staalmeester op rotonde Rijksstraatweg

Tulp Staalmeester op rotonde (Wethouder Marieke van Dijk samen met kweker Jos Beentjes)

De Staalmeester, de tulp die werd gedoopt ter ere van het 100-jarig bestaan van Tata Steel, is in Heemskerk geplant op een van de rotondes op de Rijksstraatweg. De rotonde met de bollenzeven is per 1 november geadopteerd door Uitheemskerk.nl, een collectieve promotie van 34 Heemskerkse kwekers, en hoveniersbedrijf Luukse Tuinen. Zij zorgen voor de beplanting en onderhoud van de rotonde.

Afgelopen dinsdag zijn de tulpenbollen geplant door wethouder Marieke van Dijk en kweker Jos Beentjes, de teler van de tulp. Nu is het geduldig afwachten tot de tulpen gaan bloeien.

De Staalmeester is een cadeau van de drie IJmondgemeenten aan Tata Steel ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. De nieuwe tulp is op 14 mei jl. officieel gedoopt tot Staalmeester. Na de doop zijn er 1000 tulpen van het land gekomen. Een deel daarvan is op 5 oktober aan de directie van Tata Steel overhandigd. Ook de drie IJmondgemeenten ontvingen elk 100 bollen om in de eigen gemeente te planten. Heemskerk heeft ervoor gekozen de bollen te planten op de rotonde die een link heeft naar het tuindersgebied van Heemskerk en die op de route naar Tata Steel ligt.