Verlenging coronamaatregelen gemeentelijke belastingen

Ondernemers en ZZP'ers kunnen tot 1 september uitstel krijgen voor het betalen van gemeentelijke belastingen. In maart van dit jaar besloot het college al om ondernemers en ZZP'ers tegemoet te komen in deze moeilijke tijd. Heffing en inning van belasting werd uitgesteld tot 1 juli om wat financiƫle ruimte te geven.

Het Rijk heeft allerlei corona-maatregelen getroffen. Veel ondernemers en ZZP'ers moeten hierdoor grote aanpassingen doen. Vaak ook met financiƫle gevolgen. Ondernemers en ZZP'ers in Heemskerk hebben de gelegenheid gekregen om hun heffingen later of gespreid te betalen. Deze maatregelen gelden nu tot 1 september 2020. Tot die datum verstuurt de gemeente ook geen nieuwe aanslagen. De vervaldatum van al verstuurde aanslagen verschuift ook naar 1 september. Dat betekent dat heffingsrente en boetes niet gelden tot 1 september.

Verdere uitleg over de maatregelen staat op www.heemskerk.nl/ondernemersloket-coronavirus.

Betalen in termijnen actief aanvragen

De gemeente verstuurt dit jaar nog aanslagen voor rioolheffing grootwaterverbruik, toeristenbelasting 2019, precariobelasting 2019 en de BIZ Trompet. Heeft u moeite om deze in een keer te betalen, dan is het mogelijk om in termijnen te betalen met een automatische incasso. Dit moet u dan actief aanvragen. Als uw bedrijf een automatische incasso heeft voor de heffingen, dan moet u deze ook actief uitstellen Deze en andere verzoeken en vragen kunt mailen naar post@heemskerk.nl.