Werkzaamheden Tennet op strand Heemskerk (Noorderbad)

In de komende jaren worden de windparken Hollandse Kust (noord) (west Alpha) aangesloten op het landelijke hoogspanningsnet. Hiervoor legt Tennet elektriciteitskabels van de platformen op zee naar het hoogspanningsstation langs de A9 in Beverwijk. Deze werkzaamheden worden in het komende jaar uitgevoerd vanaf verschillende werkterreinen. Ook zal een deel ervan plaatsvinden op een werkterrein op het strand ter hoogte van strandpaviljoen Noorderbad. In een nieuwsbrief legt Tennet uitgebreid uit welke werkzaamheden zij gaan uitvoeren op het strand. Deze vindt u op onze website www.heemskerk.nl/nieuws. De werkzaamheden starten in september 2021. Ze geven aan wat daarbij komt kijken, wat de planning is én wat dat voor u als bewoner betekent. Zo hebben ze in goed overleg kunnen organiseren dat al het transport via het terrein van Tata Steel verloopt. Ook zijn de werkzaamheden zo gepland dat ze na de zomer van 2021 kunnen starten. Het grootste deel van de werkzaamheden vindt daarmee plaats in het winterseizoen zodat ze uiteindelijk maar één zomer (in plaats van twee) op het strand aan het werk zijn.

Online bijeenkomsten

Tennet organiseert 2 digitale bijeenkomsten. Op dinsdag 30 maart en woensdag 31 maart kunt u van 19.30 tot 21.00 uur online vragen stellen over de werkzaamheden, de planning of over de benodigde goedkeuring op de werkplannen. U kunt u zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar infocentrumwijkaanzee@tennet.eu Om zeker te gaan dat uw vraag tijdens de online informatiebijeenkomsten aan bod komt en beantwoord wordt, kunt u deze op voorhand al mailen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project? Bezoek dan de website www.netopzee.eu. Schrijf u in voor de nieuwsbrief of download de BouwApp.