Werkzaamheden verkeerslichten kruising Tolweg / Communicatieweg

Maandag 11 november vinden er vanaf 09.00 uur werkzaamheden plaats aan de verkeerslichten op de kruising Tolweg, Communicatieweg en de Baandert. Dit betekent dat de verkeerslichten vanaf maandag 11 november tot en met dinsdag 12 november uitstaan. We zetten overdag en in de nacht verkeersregelaars in om het verkeer te regelen. Hopelijk gaan de verkeerslichten dinsdag voor de avondspits weer aan. Dat is afhankelijk van de voortgang en het weer.

Update: de werkzaamheden duren één dag langer, tot en met woensdag 13 november.

Regelkast verkeerslichten wordt verplaatst

De regelkast (die de verkeerslichten aanstuurt) moet 6 meter verplaatst worden. De kast staat nu nog op de plek waar het nieuwe fietspad langs de Tolweg, aan de zijde van de nieuwe vlonder, komt. Het verplaatsen van de kast is niet het enige, naar de kast lopen ongeveer 60 kabels die ook verplaatst moeten worden. 

Houd rekening met extra reistijd

Omdat de verkeerslichten uit staan en verkeersregelaars het overnemen, moet u rekening houden met extra drukte en vertraging rondom dit kruispunt. Om het voor de verkeersregelaars overzichtelijker te maken wordt:

  • Baandert: de dubbele rechtdoorstrook wordt teruggebracht naar 1 rijstrook / linksafstrook naar Uitgeest blijft;
  • Tolweg vanuit Uitgeest: de rechtdoor (die is al buiten werking) en linksaf naar de A9 gaan eruit. Opstellen via de rechtsafstrook voor rechtsaf en linksaf (en naar Kagerhof / Beijaartlaan);
  • Communicatieweg: vanaf de A9 blijft de rechtdoor strook Heemskerk in zoals het nu is, ook de rechtsaf strook naar Uitgeest blijft open;
  • vanaf Tolweg (werkterrein) blijft het hetzelfde;

Probeer de spits komende maandag en dinsdag te mijden. Lukt dat niet, dan doen de verkeersregelaars hun uiterste best om alles zo vlot mogelijk door te laten stromen. Dit zijn de laatste (vervelende) stuiptrekkingen van de werkzaamheden, nog een kleine maand en dan kunt u weer doorrijden op de Tolweg.