Wethouder Marieke van Dijk bezoekt Glutenvrij en Meer

Bedrijfsbezoek Marieke van Dijk

Op donderdag 4 oktober bracht wethouder Marieke van Dijk een bedrijfsbezoek aan Glutenvrij en Meer, de bakkerij van Marjan Poolman met glutenvrije producten in Heemskerk.

In 2012 opende eigenaar Marjan Poolman de bakkerij Glutenvrij en Meer met het doel om te laten zien dat glutenvrij brood lekker en voedzaam is. Poolman kwam op het idee om de bakkerij te beginnen nadat één van haar kleinkinderen (toen 1 jaar) in 2001 de diagnose coeliakie kreeg. Haar kleinkind volgt sindsdien een glutenvrije dieet en zij bakte zijn brood en andere glutenvrije producten. Sindsdien is de winkel gegroeid en is deze open van vrijdag tot en met zondag. In de winkel werken meerdere mensen, waaronder twee man via IJmond Werkt!. Het assortiment bestaat uit meer dan duizend glutenvrije (diepvries)producten, waaronder brood, crackers en soepen.

Tijdens het bedrijfsbezoek vertelde de eigenaresse dat haar doelgroep in eerste instantie mensen met coeliakie is, maar deze groep is aangevuld met mensen die hun eetpatroon willen veranderen. Ook het ziekenhuis verwijst patiënten met coeliakie door naar Marjan Poolman.

Koffiecorner

In de winkel, gelegen aan de Ambachtsring 23C op het bedrijventerrein De Houtwegen, bestaat de mogelijkheid om producten te proeven in de koffiecorner. Mensen die liever online bestellen, kunnen sinds kort terecht in de webwinkel.