Wethouder van Dijk bezoekt Van Els Optiek

Werbezoek Els Optiek

Op woensdag 20 december 2017 bracht wethouder Marieke van Dijk een bedrijfsbezoek aan Van Els Optiek, aan de Van Coevenhovenstraat 4 in het centrum van Heemskerk.

Huub van Els is in 1953 in Amsterdam begonnen als opticien en is in 1968 naar Heemskerk verhuisd en gestart met optiek, juwelier en hoortoestellen. In 1990 is Peter Jan Pels in dienst gekomen bij Van Els optiek en heeft hij samen met zijn vrouw in 2011 de zaak overgenomen. Volgend jaar is het feest, dan bestaat Van Els Optiek 65 jaar, waarvan 50 jaar gevestigd in Heemskerk, een mijlpaal!

Van Els Optiek heeft zich gespecialiseerd in binoculair zien, dit komt neer op wat je met twee ogen ziet. De samenwerking tussen de twee ogen en het functioneren van de oogspieren kan door vele oorzaken verstoord zijn en dit kan klachten veroorzaken zoals last van vermoeide ogen, zware ogen, pijn in en rond de ogen, vage hoofdpijn, onprettig zien, wazig zicht of lopen letters door elkaar. De optometrist onderzoekt de samenwerking tussen de ogen en gaat na wat nodig is om weer comfortabel te zien. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt uitleg van klachten en advies gegeven. Ongeveer 40% van zijn klanten is doorverwezen of heeft een medische achtergrond. Door zijn specialisatie kan Els Optiek veel betekenen voor mensen met dyslexie en mensen met een whiplash. Peter Jan Pels geeft geregeld lezingen, waarbij hij uitleg geeft over binoculair zien.

Tijdens het werkbezoek laat Peter Jan Pels de veelzijdigheid van het bedrijf zien en de verschillende (meet-werk) ruimtes/kamers. Daarnaast is het bedrijf een erkend leerbedrijf voor het MBO en HBO opleidingen, waarbij jongeren worden opgeleid tot volwaardige Opticien.