Documenten

Word lid van de selectiecommissie en beslis mee over besteding 30.000 euro voor verduurzaming in de IJmond

Langs het Noordzeekanaal in Velsen-Noord staan 6 windmolens. Sinds een paar maanden wekken ze elektriciteit op. Ze voorzien zo’n 22.000 huishoudens van groene elektriciteit. Om de omgeving te laten profiteren, willen Eneco en samenwerkingspartners de financiële opbrengst delen met de omgeving. Per jaar stellen ze via het Gebiedsfonds Windpark Sluisluis geld beschikbaar voor projecten die helpen bij de verduurzaming/het verbeteren van de leefbaarheid in de IJmond. Het bedrag verschilt ieder jaar en is afhankelijk van de opgewerkte elektriciteit. De schatting is zo’n 30.000 per jaar. Om dit geld te verdelen is Eneco op zoek naar leden voor de selectiecommissie.

Wat doet iemand in de selectiecommissie?

Als lid helpt u te beslissen over waar het geld aan wordt besteed. De commissie is daarnaast verantwoordelijk voor communicatie over het fonds en werving van projectaanvragen. De commissie legt hier verantwoording over af aan Windpark Sluisluis. Gemeente Velsen ondersteunt de commissie.

Wie zoeken we?

Maatschappelijk betrokken kandidaten (3-5 personen) die in Velsen, Beverwijk of Heemskerk wonen. Leden van de selectiecommissie moeten onafhankelijk zijn als het gaat om besluitvorming over het uitgeven van het geld. De functie is onbetaald.

Heeft u interesse? Laat dan vóór 31 maart 2023 uw reactie achter. De selectiegesprekken vinden plaats tussen 10 en 14 april 2023, eventueel online.