Windmolen op bedrijventerrein De Trompet

Wonen in Heemskerk

Leven en wonen heeft alle onderdelen in zich voor inwoners en mensen die van plan zijn om in Heemskerk te komen wonen. Hier vindt u alles over burgerzaken, wonen in Heemskerk, bouwen of verbouwen bijeen. Niet in de laatste plaats informatie over de actieve manier waarop uw gemeente samen met de bewoners uw leefomgeving beheert en onderhoudt.

Ook de gemeente heeft een inkomen. Dat komt voor het grootste deel uit de kas van het Rijk. Daarnaast kent Heemskerk – zoals iedere gemeente – gemeentelijke belastingen. Zo betalen onze inwoners een afvalstoffenheffing, rioolheffing en onroerende zaakbelasting (OZB), waarmee ze bijdragen aan hun prettige woonomgeving, een goed leefklimaat en een omvangrijk pakket aan diensten.

Van paspoort tot rijbewijs en van evenementenvergunning tot bouwaanvraag: dit is uw plek!