Ondergrondse afvalcontainers
Plastic afval in zakken

Afvalinzameling en reiniging

Om Heemskerk schoon en leefbaar te houden doet de gemeente aan gescheiden inzameling van huisvuil. Door afval gescheiden aan te bieden wordt het milieu niet onnodig belast. De afvalinzameling wordt gedaan door HVC.

Naast de inzameling en afvoer van huisvuil verzorgt HVC de volgende werkzaamheden: inzameling van grofvuil en KCA (klein chemisch afval), plaagdierbeheersing, vegen, onkruidbeheersing en bestrijding van gladheid van wegen.

Voor meer informatie over de werkwijze van HVC en de afvalkalender voor huisvuil, kunt u terecht op de website www.hvcinzameling.nl. Met behulp van uw postcode en huisnummer krijgt u een persoonlijk overzicht van de dag/dagen waarop de afvalbak bij u in de straat wordt geleegd.
U kunt ook de HVC-app downloaden. Hierop vindt u de dagen waarop het afval wordt ingezameld. De HVC-app is beschikbaar voor in iTunes (iOS) en in Google Play (Android).

Afvalbrengstation en openingstijden

Bewoners van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen kunnen hun grof huishoudelijk afval ongelimiteerd gratis in leveren bij zowel het afvalbrengstation (ABS) in Beverwijk als in Velsen-zuid. Bewoners van deze gemeenten kunnen hun grof huishoudelijk afval gratis inleveren, wanneer zij hun afvalpas meenemen.

• ABS Beverwijk
    Binnenduirandweg op het BUKO bedrijventerrein in Beverwijk
  • ABS Velsen
    Amsterdamseweg 10, Velsen-Zuid

De openingstijden:

• maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;
  • zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur.

Afval scheiden. Samen halen we eruit wat erin zit

Inwoners van gemeente Beverwijk, Heemskerk en Velsen kunnen op beide ABS'en terecht met grof huishoudelijk afval. Maar liefst achttien verschillende soorten afval kunnen worden ingeleverd bij het afvalbrengstation. Van metaal, hout, afgedankte huisraad en tuinmeubelen tot snoeiafval en kapotte elektrische apparaten. Daarnaast kennen de ABS'en een speciale ruimte voor de kringloopwinkel. De gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Velsen en HVC vinden het belangrijk afval goed te scheiden. Door uw afval goed te scheiden, draagt u bij aan het behouden van (soms) schaarse grondstoffen.

Als u wilt weten waar u uw verschillende soorten afval kunt inleveren en waar het thuis hoort, kunt u op de website www.afvalscheidingswijzer.nl terecht voor meer informatie.

Let op: de afvalpas blijft geldig. De afvalpas is geregistreerd aan de bezoeker en blijft op beide ABS'en geldig. Het is belangrijk dat bezoekers de afvalpas meenemen naar het ABS. Zonder pas krijgt u geen toegang. Bent u uw afvalpas kwijt of is de pas defect? Dan kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen bij de klantenservice van HVC op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur via het telefoonnummer 0800-0700 of via e-mail klantenservice@hvcgroep.nl. De kosten voor een nieuwe afvalpas zijn € 7,50 per afvalpas. Nieuwe bewoners kunnen binnen 3 maanden na verhuizing een gratis afvalpas aanvragen.

Afval inleveren voor bedrijven

Bedrijven dienen hun grof bedrijfsafval in te leveren bij een andere inzamelaar dan HVC.