Gemeentehuis Heemskerk

Heemskerk maakt er werk van!

De meeste mensen hebben een inkomen; niet iedereen heeft werk. Wie werk heeft, krijgt loon. Wie niet kan werken of geen werk heeft, kan in aanmerking komen voor een uitkering of voor bijstand. De gemeente verzorgt de algemene bijstand, maar kan ook schuldhulpverlening organiseren of kwijtschelding regelen. Tegelijk doet de gemeente er alles aan om niet-werkenden te begeleiden en stimuleren richting (betaald) werk.

Ook de gemeente heeft een inkomen. Dat komt voor het grootste deel uit de kas van het Rijk. Daarnaast kent Heemskerk – zoals iedere gemeente – gemeentelijke belastingen. Zo betalen onze inwoners een afvalstoffenheffing, rioolheffing en onroerende zaakbelasting (OZB). Waarmee ze bijdragen aan hun prettige woonomgeving, een goed leefklimaat en een omvangrijk pakket aan diensten.