Budget bewonersinitiatieven (BBI)

Heeft u een initiatief voor uw straat, wijk of buurt?

Voor bewonersinitiatieven in Heemskerk is er in 2021 een budget van 40.000 euro. Dit is voor kleinschalige activiteiten en projecten in uw wijk of buurt.

Uw initiatief zorgt voor:

• Een prettigere buurt;
  • beter contact tussen buren en/of;
  • inwoners die zich samen inzetten voor de buurt.

Denk daarbij aan een buurt- of straatfeest en aan samen met de buurt werken aan het groen. Alle inwoners van Heemskerk kunnen een beroep doen op dit budget.

Zo werkt het

Een commissie van inwoners uit Heemskerk beoordeelt de aanvragen:

• U vraagt budget aan met het aanvraagformulier
  • U krijgt antwoord van de budgetcommissie per e-mail
  • De activiteit van uw aanvraag vindt plaats
  • Daarna dient u via onze website digitaal uw (kassa)bonnen in, samen met het declaratieformulier
  • U krijgt vervolgens zo spoedig mogelijk uw toegezegde geld gestort, in elk geval binnen 4 weken

Uw online ingevulde formulier gaat direct naar de budgetcommissie.

Budget aanvragen

Dit zijn de regels

Het is natuurlijk van belang dat u uw aanvraag doet voordat de activiteit plaatsvindt. In ieder geval minimaal 10 dagen van te voren. Voor een buurtbarbecue/-feest wordt alleen budget beschikbaar gesteld voor de vaste kosten (bijvoorbeeld statafels of springkussen) met een maximum van € 200. Er wordt geen budget gegeven voor de kosten van eten en drinken. Het budget is niet bedoeld voor professionele organisaties. Meer weten? Check de voorwaarden.

Hoe declareert u uw kosten?

Alle bonnen dient u in één keer in samen met het declaratieformulier. U gebruikt hiervoor het formulier op onze website. De uitbetaling van de toegezegde bijdrage vindt plaats nadat de bonnen zijn gecontroleerd. De budgetcommissie kan op verzoek een voorschot overwegen.

Kosten declareren

Organiseert u een evenement op gemeentegrond, zoals de straat of de stoep?

Dan moet u daarvoor een vergunning aanvragen of melding maken. Zo kunnen we zorgen voor de veiligheid.

Vergunning nodig?