Huis en omgeving

Verloren of gevonden voorwerpen

 • Zoeken en melden van voorwerpen kan via Verlorenofgevonden.nl.
 • Een melding van een verloren voorwerp is onzichtbaar op de website om fraude te voorkomen. 
 • Bij beroving en diefstal (bijvoorbeeld een fiets of portomonnee) kunt u altijd aangifte doen bij de politie www.politie.nl/aangifte.
 • Sleutels worden afgegeven bij gemeente en hangen aan het bord bij de receptie in de hal van het gemeentehuis. Sleutels worden niet geregistreerd en vindt u niet op de website verlorenofgevonden.nl.
 • Vermiste/gevonden huisdieren meldt u niet bij de gemeente of de website Verlorenofgevonden.nl. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met Kerbert Dierentehuis.
www.verlorenofgevonden.nl

Het bewaren van het voorwerp kunt u op twee manieren doen:

 1. U bewaart het voorwerp zelf.
  Als u hiervoor kiest, bent u verplicht goed voor het voorwerp te zorgen zodat het in dezelfde staat blijft. Als de eigenaar zich bij de gemeente meldt, neemt de gemeente of de eigenaar contact met u op. Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,00 mag u na drie maanden zelf houden. Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,00 mag u na een jaar zelf houden.  Over de gevonden voorwerpen waar u eigenaar van wilt worden, krijgt u eerst van ons bericht. Voor fietsen gelden andere tijdsregels, neem hiervoor contact op met Handhaving via 14 0251.
 2. U geeft het voorwerp aan de gemeente om te bewaren.
  Als u hiervoor kiest, doet u afstand van het voorwerp en kunt u geen eigenaar meer worden.

Identiteitskaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de Staat. U bent verplicht om die bij de gemeente af te geven. U mag ze niet thuis bewaren.

Match

Op het moment dat er een (mogelijke) 'match' is van een verloren met een gevonden voorwerp, kunt u uw eigendom ophalen bij de gemeente of de vinder. U moet kunnen aantonen dat u de eigenbaar bent. Neem daarnaast een legitimatiebewijs mee.