Hulpmiddelen vinden

Vrijwilligerswerk

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? We(l)doen is het centrum voor mantelzorgers en vrijwilligers in de IJmond. Op de website van We(l)doen vindt u uitgebreide informatie over vrijwilligers(werk) en het aanbod van vacatures. We(l)doen is een samenwerkingsverband van:

Hun doel is dat mantelzorgers, professionals en vrijwilligers elkaar weten te vinden en elkaar weten aan te vullen.

www.weldoenijmond.nl

BUUV

De gemeente subsidieert het vrijwilligersinitiatief BUUV. BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Zonder dat er direct iets tegenover staat, bijvoorbeeld koken of een klusje in de tuin. Meer informatie vindt u op www.buuv.nu.

Vrijwilligersverzekering

Doet u vrijwilligerswerk voor andere mensen of voor de samenleving? Dan bent u automatisch verzekerd via de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Heemskerk. Heeft u een eigen verzekering? Dan gaat uw eigen verzekering altijd voor.

Bij schade dient u het digitaal schade aangifteformulier invullen en opsturen naar post@heemskerk.nl. Indien u vragen heeft over de vrijwilligersverzekering kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0251.