De Houtwegen
De Waterwegen
De Trompet

Bedrijventerreinen in Heemskerk

De gemeente Heemskerk kent drie bedrijventerreinen:

De Houtwegen

Het bedrijventerrein De Houtwegen is in de jaren zeventig en tachtig ontwikkeld en telt 125 bedrijven en bestaat voornamelijk uit midden- en kleinbedrijven. Het bedrijventerrein is ca. 22 hectare groot en goed te bereiken via de Rijkstraatweg en de nieuw aangelegde Westelijke Randweg.

Op dit bedrijventerrein is parkmanagement aanwezig, dit valt onder de verantwoordelijkheid van OV-IJmond. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website www.ovijmond.nl. Op dit moment is een deel van De Houtwegen is gerevitaliseerd, het andere deel wordt in de komende jaren geleidelijk opgeknapt.

De Waterwegen

De Waterwegen is het laatste bedrijventerrein dat is aangelegd binnen de gemeente Heemskerk. Het bedrijventerein is goed te bereiken via de Rijkstraatweg en de nieuw aangelegde Westelijke Randweg. De Waterwegen staat ook wel bekend als de 'autoboulevard' omdat de gemeente met name autobedrijven de mogelijkheid biedt zich hier te vestigen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0251.

De Trompet

De Trompet is een duurzaam, milieuvriendelijk, schoon en goed bereikbaar bedrijventerrein. Dit bedrijventerein valt op door zijn 80 meter hoge windmolen, architectuur en goede ligging. Het bedrijventerrein ca. 18 hectare groot en heeft een directe aansluiting op de A9, waardoor Amsterdam, Schiphol en de havens binnen 30 minuten bereikbaar zijn. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website www.detrompet.com.

Beheer en onderhoud op De Trompet

Op De Trompet zijn verschillende partijen verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud op dit bedrijventerrein. Zo wordt gezamenlijk zorg gedragen voor een verzorgde en aantrekkelijke uitstraling van het bedrijventerrein. De verantwoordelijkheden zijn als volgt verdeeld:

• de gemeente Heemskerk is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare wegen en trottoirs, het openbaar groen, het water en de nog te bebouwen percelen;
  • Vereniging van Eigenaren De Trompet (VVE De Trompet) is verantwoordelijk voor de laad- en loshoven en de hekwerken bij toegangswegen;
  • de eigenaar van het desbetreffende bedrijfsperceel is verantwoordelijk voor zijn/haar perceel, inclusief de bijbehorende parkeervakken.

Om meer inzicht te geven over wie welke verantwoordelijkheden heeft, is er na overleg tussen de gemeente en VVE De Trompet een tekening (pdf) gemaakt. Op de tekening zijn de gebieden met verschillende kleuren aangegeven. Door de verschillende lagen (oogjes) aan of uit te zetten kunt u gemakkelijk zien om welke delen van De Trompet het gaat.