Bedrijveninvesteringszone centrum Heemskerk

Op verzoek van de ondernemers in het centrum van Heemskerk is er in 2016 een traject gestart voor het realiseren van een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Een BIZ is een winkelgebied waarbinnen de ondernemers gezamenlijk investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving zoals het aanbrengen van feestverlichting, het organiseren van activiteiten en het promoten van het winkelcentrum. Alle gebruikers van de bedrijfspanden in het gebied betalen mee. Een BIZ wordt ingesteld voor een periode van vijf jaar. Voor het centrum van Heemskerk is per 1 januari 2017 een BIZ van kracht.

Met de oprichting van een BIZ in het centrum van Heemskerk is het bestaan van winkeliersvereniging HCW (Heemskerkse Centrum Winkeliers) overbodig geworden. De HCW is per 7 maart 2017 opgeheven.