Wandelen op de markt
Kledingkraam op de markt
Wandelen op de markt

Markt en straathandel

In Heemskerk wordt onderscheid gemaakt tussen de weekmarkt op vrijdag (zie hieronder) en de standplaatsen. Vanaf deze pagina kunt u doorklikken naar de specifieke informatie (voor u als ondernemer) over de weekmarkt en de standplaatsen in Heemskerk.

Weekmarkt in het centrum

Elke week is er op vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur markt rond het Burgemeester Nielenplein en in de Maerelaan in Heemskerk.

Per 1 oktober 2016 is de nieuwe marktverordening van kracht. U kunt zich vanaf dat moment niet meer inschrijven voor een plek op de wachtlijst.
Degenen die daags voor het in werking treden van deze verordening op de anciënniteitslijst staan of op de wachtlijst stonden, behouden de rechten die daaruit volgens de op die dag geldende regels voortvloeiden gedurende één jaar na de inwerkingtreding van deze verordening.

U kunt op deze website de wachtlijst bekijken.

Marktmeester

De marktmeester van de gemeente Heemskerk is de heer R. Prins. Hij is telefonisch bereikbaar op het nummer 06-49339287.

Marktcommissie

In Heemskerk is sinds het einde van de jaren '60 een Marktcommissie actief. De Marktcommissie houdt zich bezig met de advisering over marktaangelegenheden, zoals de toepassing van de marktverordening. De Marktcommissie is als volgt samengesteld:

• voorzitter: wethouder mevrouw A. van Dijk;
  • marktmeester: adviserend lid: de heer G. Jak;
  • marktmeester: de heer R. Prins;
  • leden: de heer J.A. Jansen, de heer J. Davidson en de heer G. Scholten;
  • vertegenwoordiger voor kramenverhuur: de heer K.D. de Vrij.

Het marktgeld voor het innemen van een standplaats als bedoeld in artikel 1 bedraagt:

Marktgelden
Soort plaatsKosten 2017
1. voor een dagplaats: per strekkende meter of gedeelte daarvan met een diepte
van maximaal drie meter, per marktdag of gedeelte daarvan
€ 2,70
2. voor een vaste plaats: per strekkende meter of gedeelte daarvan met een diepte van maximaal drie meter, per kalendermaand of gedeelte daarvan€ 8,35
3. voor een standwerkersplaats per marktdag of gedeelte daarvan€ 8,35