Ingang winkelcentrum aan het Europaplein

Winkels en horeca in Heemskerk

Kijk voor openingstijden van winkels en supermarkten bij winkels en markten.

Horecabedrijven

De Algemene plaatselijke verordening (APV) regelt dat een horeca-inrichting gesloten moet zijn op maandag tot en met vrijdag tussen 01.00 en 07.00 uur, en op zaterdag en zondag tussen 02.00 en 07.00 uur. De burgemeester kan hiervan ontheffing verlenen. In de gemeente Heemskerk is het sluiten van een convenant tussen de burgemeester enerzijds en de leidinggevende anderzijds voorwaarde tot het verkrijgen van een ontheffing, op basis waarvan een ruimere openstelling mogelijk is.

Drank- en horecavergunningen

Als u alcohol schenkt of verkoopt, heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor cafés, restaurants en slijterijen, maar ook voor een voetbalkantine of een buurthuis. Voor het aanvragen van de vergunning dienen een aantal formulieren te worden ingevuld, deze staan op deze website binnen het onderdeel formulieren. Informatie over alcohol schenken (ontheffing) vindt u terug in de producteninformatie op deze website.

Voor meer informatie over de drank- en horecavergunning kunt u contact opnemen met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0251 of kijk op de website van het Ondernemersplein.