Ondernemersloket coronavirus

Het kabinet is per 1 oktober gestopt met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen sinds die datum niet worden verlengd. Op deze pagina vindt u wat er nog wel beschikbaar is. Meer informatie leest u in "Overzicht einde steunpakket voor banen en economie".

Blijvende regelingen

Gratis adviesgesprek voor ondernemers in onzekere tijd (IMK)

Sinds 1 januari 2021 kunnen ondernemers bij de gemeente terecht voor ondersteuning bij financiĆ«le problemen of bedrijfsadvies.  Lees meer.

Bijstand aan zelfstandigen (Bbz)

Bent u zelfstandig ondernemer, woont u in Heemskerk en hebt u geen of nauwelijks inkomsten door de coronacrisis? De gemeente kan u mogelijk helpen met een Bbz inkomensaanvulling, Bbz bedrijfskrediet of een IOAZ-uitkering. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om Bbz of IOAZ te krijgen. U kunt Bbz of IOAZ aanvragen bij de gemeente Haarlem, daar vindt u ook de voorwaarden. Deze  gemeente heeft hiervoor informatie van u nodig. Voor Bbz of IOAZ moet u meer informatie aanleveren dan voor bijvoorbeeld de Tozo. Een Bbz- of IOAZ-aanvraag kost ook meer tijd. U kunt op de website www.krijgikbbz eerst een check doen of u in aanmerking komt voor Bbz of IOAZ.

Bbz of IOAZ aanvragen

Komt u volgens de Bbz-check mogelijk in aanmerking voor Bbz of IOAZ? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente Haarlem.

Meer informatie (gemeente Haarlem)

Gemeentelijke maatregelen belastingen

In 2020 versoepelden wij de regels rond het betalen van gemeentelijke heffingen voor ondernemers. In 2021 geldt dit niet. Dat betekent dat ondernemers, bedrijven en ZZP-ers in principe niet in aanmerking komen voor gespreid betalen of kwijtschelding van hun gemeentelijke belastingen.

Heeft u toch door (corona) omstandigheden moeite met het betalen van uw (zakelijke) gemeentelijke belastingen? In heel bijzondere situaties kunnen we andere afspraken maken. U kunt contact opnemen door een e-mail te sturen naar post@heemskerk.nl, waarin u uw situatie uitlegt en een verzoek doet. Ook als u vragen hebt kunt u mailen naar dit adres.