Ondernemersloket coronavirus

Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers, Tozo

Bent u zelfstandig ondernemer, woont u in Heemskerk en hebt u geen of nauwelijks inkomsten door de coronacrisis? Het kan zijn dat u recht hebt op Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo). Tozo is een tijdelijke uitkering (uitgevoerd door de gemeente) voor levensonderhoud en vult het inkomen aan tot het sociaal minimum.

Op de website www.krijgiktozo.nl ziet u of u mogelijk recht hebt op deze tijdelijke uitkering.

Het kabinet heeft de maatregelen voor ondersteuning in levensonderhoud van zelfstandig ondernemers verlengd tot en met 30 september 2021. Kijk goed naar de voorwaarden voor Tozo. 

De Tozo bestaat uit twee delen:

  • Levensonderhoud: een tijdelijke inkomensondersteuning – voor maximaal 3 maanden die uw inkomen aanvult tot het sociaal minimum;
  • Bedrijfskrediet: een lening voor bedrijfskapitaal voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen.

Meer informatie over Tozo staat ook op de website van de Rijksoverheid.

Met de onderstaande knop kunt u direct de aanvraag Tozo levensonderhoud indienen bij de gemeente Heemskerk. De aanvraag van een bedrijfskrediet gaat via de site van de gemeente Haarlem. Daar leest u ook meer over de voorwaarden die gelden voor dit krediet.

Levensonderhoud Tozo aanvragen [DigiD]

Hulp bij heroriëntatie aanvragen (Tozo)

Als u als ondernemer door de coronacrisis inkomensverlies geleden heeft, kunt u vanaf 2021 persoonlijke hulp krijgen om zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Deze heroriëntatie is onderdeel van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Wilt u hulp bij heroriëntatie? Of wilt u hier meer over weten?bel (0)14 0251.

 

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld voor mensen die door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomen en hierdoor noodzakelijke woonkosten (zoals huur, hypotheek, gas, water, elektriciteit en premie zorgverzekering) niet meer kunnen betalen. Het kan hierbij gaan om ondernemers en zelfstandigen die veel van hun verkoop of opdrachten zien verdwijnen, maar ook bijvoorbeeld om werknemers die vanwege quarantaine hun inkomsten mislopen. De gemeente biedt extra hulp door tijdelijke ondersteuning in de noodzakelijke woonkosten aan te bieden. Lees meer en vraag de TONK online aan.

Subsidieregeling coronakosten MKB Heemskerk 2021

Vanaf 1 mei 2021 t/m 31 juli 2021 kunnen kleine lokale ondernemingen (die hiervoor in aanmerking komen) de subsidie coronakosten MKB aanvragen. De subsidie kunnen ondernemers gebruiken voor de kosten die zij hebben gemaakt om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie en voorwaarden verbonden aan de regeling zijn te vinden op deze pagina:

Subsidie coronakosten MKB

Meer informatie

Meer informatie

Of lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Coronacalculator

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een coronacalculater bedacht. Met de calculator berekent u welke coronaregelingen uw onderneming kunnen helpen.

De tool geeft direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen.

Coronacalculator