Ondernemersloket coronavirus

Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers, Tozo 3

Bent u zelfstandig ondernemer, woont u in Heemskerk en hebt u geen of nauwelijks inkomsten door de coronacrisis? Het kan zijn dat u recht hebt op Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo). Tozo is een tijdelijke uitkering voor levensonderhoud en vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. Op de website www.krijgiktozo.nl ziet u of u mogelijk recht hebt op deze tijdelijke uitkering.
Met de onderstaande knop kunt u direct de aanvraag Tozo levensonderhoud indienen bij de gemeente Heemskerk. Voor de aanvraag van een bedrijfskrediet kunt u terecht op de site van de gemeente Haarlem. Daar leest u ook meer over de voorwaarden die gelden voor dit krediet.

Levensonderhoud Tozo aanvragen [DigiD]

Aanvraag tijdelijke verruiming terrassen voor horecaondernemers

Op 26 mei 2020 heeft het college ingestemd met meer ruimte voor terrassen voor horecaondernemers. Hierdoor is het voor horecaondernemers mogelijk om tijdelijk een groter terras te vragen. Bezoekers kunnen zo genoeg afstand houden.
Voor de verruiming gelden een aantal voorwaarden en horeaondernemers moeten een tekening van het terras met daarop de maatvoering indienen.

Aanvraag verruiming terras [DigiD]

Of lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Coronacalculator

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een coronacalculater bedacht. Met de calculator berekent u welke coronaregelingen uw onderneming kunnen helpen.

De tool geeft direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen.

Coronacalculator

Verder is er een nieuwe noodverordening (pdf, 181 KB) van kracht. (update 14 oktober 2020)